Danskerne er vilde med billeasing!

privatleasing

Danskerne er vilde med leasing, og har været det de sidste 5 år, hvor antallet af leasingbiler er steget år fra år, og topper i 2016 med 95.209 leasingbiler, hvilket er en stigning på 21% fra 2015 til 2016. Hvis vi går tilbage til 2012 blev der registreret 44.021 leasingbiler, sammenligner vi dette tal med registreret leasingbiler i 2016 er det en stigning på 116%. Denne stigning skyldes, at flere danskere har fået øjnene op, for de mange fordele der kommer med leasing af bil. Udover dette har bilselskaberne også haft mere fokus på leasing, og derved har de introduceret en masse attraktive leasingtilbud på deres populære bilmodeller.

Kilde: Danmarks statistik

Hvad er billeasing?

Billeasing er kort sagt leje af bil i en længere periode, typisk foregår leasing over 1-4 år, men leasingperioden kan også sagtens være kortere eller længere. Når man leaser en bil, låner du principielt en bil af et leasingselskab. Det vil sige, at leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, og du vil derved få brugsretten til køretøjet. Grunden til mange folk vælger, at lease en bil frem for at købe en selv, er at der er en række fordele forbundet med leasing. En af disse fordele er muligheden for, at få alt inkluderet i den månedlige ydelser, og engangsydelsen, såsom; reparationer, service, dækskifte, osv. Leasing giver mulighed for, at få total budgetsikkerhed med hensyn til at have en bil til rådighed, det vil sige der ikke kommer nogle uforudsete omkostninger til bilen. En anden fordel er muligheden for, at skifte bil hyppigt uden, alt besværet med at sælge bilen selv. Når leasingperioden er overstået skal leasingbilen, blot afleveres tilbage til leasingselskabet, og leasingtager kan frit vælge en ny leasingaftale på en ny bil. Der er også nogle ulemper ved leasing, så som det kan være rent økonomisk dyre, at lease en bil fremfor at købe den. Hvis man ønsker at have den samme bil i mere end 4 år er det generelt billigere, at købe eller låne penge i banken til at købe bilen selv. Der er også en række andre fordele og ulemper ved leasing, som vil blive nævnt i punktform i nedenstående afsnit.

Fordele ved billeasing

  • Attraktive leasingaftaler.
  • Mulighed for total budgetsikkerhed.
  • Ingen uforudsete omkostninger til reparationer, service, dækskifte osv.
  • Maksimalt bundet til en leasingaftale i 12 måneder.
  • Ingen kapital binding i bil.
  • Mulighed for at skifte bil hyppigt
  • Ingen besvær med at sælge bil

Ulemper ved billeasing

  • Nogle tilfælde er det billigere at købe bilen selv
  • Du skal kende dit kørselsbehov
  • Ændre dit kørselsbehov er du som udgangspunkt bundet til en aftale i 12 måneder

Der er også andre muligheder med leasing

Billeasing er den mest populære leasingform, men der findes også andre muligheder med leasing. Det er muligt at lease nye eller brugte motorcykler, samt nye eller brugte både. Virksomheder har især nogle attraktive muligheder for at lease ting så som produktionsanlæg, IT udstyr osv. Fordelene og ulemperne ved disse leasingmuligheder er langt hen af vejen de samme, som de nævnte i overstående afsnit om fordele og ulemper af billeasing.

Kilder: netnaut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *