Få en tandlægetid og få bugt med tandpinen

Tandlæge og patient på tandlægeklinik

Oplever du smerte i tænderne? Så kan det meget vel være, at du er ved at få eller allerede har fået dig en omgang tandpine. Tandpine er en smerte fra roden af tænderne, der kommer i små jag. Tandpinen kan komme og gå i perioder, og derfor kan det nogle gange være svært at bedømme, om det egentligt kræver et tandlægebesøg.

Uanset om det kommer i små omgange, eller om det er konstant, så er det en god idé at gå til tandlægen med det. Det er aldrig godt at vente og trække det ud, for så risikerer man bare, at det udvikler sig til noget mere alvorligt. Så hvis du oplever smerter i tænderne, er det en god idé at kontakte din tandlæge med det samme.

Tegn på tandpine

Der er specielt en ting, der er tegn på, at man bør kontakte en tandlæge og få behandlet smerterne. Det kan eksempelvis være, når man indtager noget meget koldt eller varmt, og man herefter mærker store smerter i tænderne.

Dette kan være tegn på et cariesangreb, der blotter tandnerverne. Derudover kan man også mærke isninger i tandhalsen ved indtagelse af kolde drikke. Her kan det lige så vel være en god idé at besøge tandlægen, selvom smerten måske hurtig er forbi igen.

Reaktioner på varmt og koldt kan også skyldes, at der er knækket et stykke af en tand. Sådan et stykke kan udvikle sig og skabe betændelse. Mærker man smerter ved indtagelse af koldt eller varmt, så er det altid en god idé at kontakte tandlægen.

Tandpine ved ny visdomstand

Har man en visdomstand på vej, kan man også opleve smerter i forbindelse med dette. Smerter i forbindelse med en ny visdomstand, kan dog også være helt normal. Det er ikke nødvendigvis alvorligt, hvis man oplever smerter omkring en visdomstand i ny og næ, så man skal ikke være bange for det.

Dog er det en god idé at få den tjekket, hvis man oplever tilbagevendende smerter, der bliver værre og værre. Så kan det nemlig være en tandpine, der skyldes betændelse omkring tandkødet ved visdomstanden. Det kan nemt ske og er ikke nødvendigvis alvorligt, men hvis man ikke får det behandlet, kan det udvikle sig til det værre.

Tandpine ved tygning

Oplever man smerter, når man tygger, kan det også være en god idé at få det tjekket ved tandlægen. Smerter, når man tygger, kan skyldes en revne i en tand eller flere af tænderne. Revner kan opstå i forbindelse med slag eller betændelse, og det skal behandles med det samme.

Oplever du, at du bliver nødt til at tygge i den ene side, fordi den anden tandside gør ondt, så er det højst sandsynligt en infraktion. De kan ikke altid ses med det blotte øje, og derfor er det vigtigt, at man får en tandlæge til at kigge på det.

Tandpine kan opstå på grund af mange årsager, og det kan ofte være svært selv at se, hvad der er galt. Derfor er det altid en god idé at kontakte sin tandlæge, når man oplever tandpine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *