De fem bedste spillere i FC Københavns historie

Herunder har vi samlet en liste over de bedste spillere, der har optrådt i FC København gennem tiderne.

Selvom mange gode spillere har trukket den hvide trøje over hovedet gennem tiderne, så er der alligevel fem, der skiller sig nævneværdigt ud.

Herunder har vi samlet de fem bedste spillere i FC Københavns historie.

Sibusiso Zuma

Det er svært at komme udenom Sibusiso Zuma, når FC Københavns bedste spillere gennem tiderene skal samles. Den sydafrikanske angriber leverede en årrække præstationer i absolut topklasse for hovedstadsholdet. Bedst huskes Sibusiso Zumas saksespark i guldkampen mod Brøndby tilbage i 2001. Målet er sidenhen blevet kåret til det bedste i klubbens historie og vil for evigt stå som et af de største minder i enhver FC København fans hukommelse.

Brede Hangeland

Selvom han er født i Texas, så er tometermanden alligevel norsk statsborger. Hangeland huskes af mange som en af de bedste forsvarsspillere i Superligaens historie, og ingen kom i nærheden af nordmanden, når bolden var i luften. Nordmanden var blandt andet med til at sikre mesterskabet i både 2006 og 2007, og han nåede at spille både Europa League og Champions League for FC København, inden han i 2008 blev solgt til den engelske klub Fulham.

Tobias Linderoth

Der blev måske løftet et øjenbryn og skrevet mange fodboldnyheder, da FC København i 2004 hentede svenske Tobias Linderoth til klubben fra Premier League. Svenskeren havde forinden været på kontrakt i Everton, men valgte herefter at skifte til den danske liga. Her etablerede han sig snart som en af de største profiler i Superligaen. Det enorme løbepensum gjorde, at Linderoth var en uhyggelig motor på FC Københavns midtbane i tre år fra 2004 til 2007. Få spillere kunne matche Linderoths fysik, og den defensive midtbanespiller erobrede snart hjerterne hos alle FC Københavns fans. Desværre for københavnerne måtte de se Linderoth smutte til tyrkiske Galatasaray i 2007, men på det tidspunkt havde alle i Parken ladet øjenbrynene falde ned igen. For Linderoth kunne med rette kalde sig en af klubbens bedste spillere nogensinde, da han tog afsted. Og de folk, der interesserede sig for betting, havde også tjent en pæn portion penge, hvis de havde spillet på gule kort til Linderoth i hver eneste kamp.

Dame N’Doye

Dame N’Doye blev fundet på den græske ferieø Kreta. Her havde den stærke senegaleser ikke gjort meget væsen af sig og blot lavet syv mål i 15 kampe. Derfor var det også med en del skepsis, at N’Doye blev mødt i København. De fleste spilforslag pegede ikke i retning af N’Doye som en fremtidig Superliga-topscorer. Den første tid hos FCK var ikke nem, men pludselig skete en nærmest magisk forvandling af N’Doye, der begyndte at score utrolige mængder af mål for FC København. Da han forlod klubben i 2012 var N’Doye pludselig den mest scorende spiller i klubbens historie, og han var elsket, overalt han gik. 82 mål i 150 kampe nåede ’Damen’ at score for ’Løverne’, før han rejste mod Rusland for at slutte sig til Lokomotiv Moskva.

Thomas Delaney

Midtbanedynamoen er en af FCK’s egne. Thomas Delaney er opfostret i KB, og FC København var den første klub, der fik glæde af Delaneys evner på seniorniveau. Den centrale midtbanespiller udviklede sig mere og mere, før det hele kulminerede med et anførerhverv i FCK. Til sidst kunne hovedstadsklubben dog ikke holde på Delaney længere, da han af mange blev betragtet som værende for god til den danske Superliga. Derfor var et salg naturligt, da Ståle Solbakken – sikkert til stor ærgrelse – lod Thomas Delaney skifte FC København ud med Werder Bremen i sommeren 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *