Har du rod i økonomien?

rod i økonomien

Så bør du rydde op.

Tænk på din økonomi, ligesom du tænker på din bolig. Du vil gerne have et pænt og rent hjem, når du får gæster. Vil du ikke også gerne have en pæn økonomi til det årlige budgetmøde, du har med din bankrådgiver? Hvis ikke du har det årlige møde, bør du som udgangspunkt starte på det. Tag hånd om din økonomi, inden det går galt. Det er nu, du kan redde den.

Med en rodet økonomi kan du blive frustreret

Penge og økonomi er ikke noget, man snakker om. Slet ikke, hvis man er ved at ramme bundlinjen. Måske føler du dig lidt pinlig berørt over, hvordan din økonomiske situation ser ud. Det er, som om en dårlig økonomi er et tabu. Men sådan behøver det slet ikke at være.

Du bør starte med at få ryddet op. Hvis du har noget ubetalt gæld, der hænger lidt i luften, kan du muligvis få lavet afdragsordninger, samlelån eller en hjælpende hånd fra din bank og bankrådgiver. For at komme i gang med hjælpen, bør du åbne munden, så er du allerede godt på vej. Bryd tabuet og se, hvad der kan ske fremadrettet. Du bør læse om flere gode råd lige her: sol.dk.

Desværre lærer vi ikke om økonomi, som vi burde

Med mindre du er ved at uddanne dig til noget indenfor økonomifaget. Det er lidt ærgerligt, at man ikke lære om penge og økonomi i folkeskolen, efterskoler, videregående uddannelser osv. En af de eneste muligheder, man har for at lære om økonomi, er hvis man er ved at uddanne sig til:

  • Revisor
  • Bogholder
  • Kontorassistent med økonomiske forhold.

Hvis man vil lære mere om sin økonomi, har man mulighed for at hente hjælp. Den kan du få både af din bankrådgiver, tage økonomiske aftenkurser eller henvende dig til din familie. Det er ikke helt så godt at bruge familien, hvis de selv er økonomisk udfordret. Det er ikke sikkert, de helt har styr på, hvordan man bør og ikke bør bruge penge. Hvis dette er tilfældet, bør I overveje at få økonomisk hjælp og rådgivning sammen. På denne måde kan I hjælpe og støtte hinanden.

Med en god økonomi får du et godt overblik og ro i sindet

Når du har fået rettet op på dine økonomiske forhold, har du pludselig råd til at have mad på bordet hver dag. Når du spiser rigtigt, sover du også bedre. Med rigtig kost og søvn, vil du automatisk få skabt en ro og balance i hele dit system.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *