Har du styr på pengene?

Hvis du har penge ”nok” på kontoen, har du også flere muligheder, hvor du ikke behøver at tænke over hverdagens udgifter og uforudsete regninger. Hvis din økonomi måske ikke er helt så sund, bør du foretage et ordentligt og grundigt økonomitjek. En usund økonomi behøver dog heller ikke at stoppe dig. Men du bør få vendt det usunde til det sunde i økonomien. Det vil hjælpe dig i din hverdag.

Tre tips til en sund økonomi – step 1

Hvis du har meget gæld som du ikke får afdraget på, bør du starte her. Tag fat i alle dine låneudbydere, og tilbyd hver enkelt at starte med afdragsordninger. Dog skal du ikke afdrage mere end din økonomi kan bære, så hellere 100 kroner til hver enkelt i stedet for at hoppe nogen over. Hvis du har et lån med høj rente, bør du starte med at afvikle dem med det højeste beløb, som du kan undvære. En høj rente, betyder at det i sidste ende, er et dyrt lån.

Et samlelån er ofte billigere og mere overskueligt – step 2

Hvad er et samlelån egentligt? Et samlelån, betyder at du har et lån hos den samme låneudbyder. Hvis du har flere låneudbydere, har du ofte også flere dyre gebyrer og renter. Din økonomi bliver som regel også mere uoverskuelig. Det er altid sværere at styre økonomien når der er flere led ind over. Derfor bør du nøjes med en låneudbyder, og dermed få et fast samlelån. På denne måde kommer der ikke flere ubehagelige overraskelser eller uforudsete renter og gebyrer.

Når du får styr på dine lån og gæld – step 3

Bør du også foretage et grundigt tjek på din øvrige økonomi. Start med at finde ud af følgende:

  • Hvor i økonomien kan du lave besparelser? Tjek dine indkøbsbon igennem, og se hvor meget af det derpå, der i virkeligheden er et ”must-have i hjemmet”
  • Prøv at se om du kan spare penge på dine forsikringer og alarm på huset hvis du har sådan en. Pres dine udbydere lidt, deres økonomi kan bære det.
  • Hvis du har bil, bør du se om du kan spare på brændstofforbruget
  • Tøj, sko, tasker, spil osv. køb mindre ind af fornøjelser hvis økonomien halter

I hverdagen tænker man kun sin presset situation. Desværre er der mange der glemmer at rette op på situationen, de fortsætter som regel i samme dur og tempo som hidtil. Det forværrer kun økonomien.

Du kan lære mere om økonomi både privat men også for samfundet, ved at tjekke finans.dk ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *