Kartoffel/porresuppe – ægte comfort food

Varm suppe på træbord

I Amerika er der en hel madkultur bygget op om konceptet ‘comfort food’. Der findes ikke en direkte oversættelse af konceptet men man kan måske kalde det hygge mad. Det er en form for mad, der er let at lave og derefter giver dig en følelse af afslappethed og veltilpashed, når du spiser den.

Det er den slags mad, man får lyst til at spise, når efteråret kommer snigende med kølige, regnfulde dage. Når mørket begynder at falde tidligt på og vinden hyler om hjørnerne.

Hyggemad

Jo mere konceptet omkring ‘comfort food’ forklares des mere passede bliver betegnelsen hyggemad. Der er tale om den slags mad, der kan spises af en skål i sofaen, mens hele familien er pakket ind i tæpper med fødderne oppe.

Jo koldere det bliver des mere hyggemad får vi lyst til at spise. Heldigvis er der nok at vælge imellem. Der findes utroligt mange forskellige opskrifter på, hvad der kan defineres som hyggemad.

Suppe er for mange den bedste og mest vinteragtige spise på menukortet. Ofte indeholder supperne også en række af de grønsager vi forbinder med vinter, nemlig rodfrugterne.

Suppe i alle afskygninger

Der findes ikke mange restauranter, der ikke har mindst en suppe på menukortet. For det første er der uendelige muligheder for at lave forskellige supper. Der er klare boullionsupper, supper med fløde, blendede supper og supper med kødboller, fiskeboller eller vegetariske supper.

Hyggemaden får tankerne til at flyde i retningen af cremede, bløde, dampende supper i smukke skåle. Supper, af smagfulde lokale grøntsager, der smager af hjemlig hygge i familiens skød.

Især en suppe falder ind under betegnelsen hygge- og vintermad.

Kartoffel/porre suppe

En virkelig klassisk, cremet og lækker vintersuppe, der falder i hele familiens smag. Det er samtidig en super sund og mættende suppe med gods i.

Selve suppen er en vidunderlig klassiker, der har den store fordel, at den kun kræver ganske få ingredienser og at vi ofte har dem i køkkenet. Suppen er derfor altid en skøn løsning på en dag, hvor indkøbene er glippet.

Tilbehøret til suppen er næsten ligeså lækkert og sundt som selve suppen – og oftest har vi også det liggende i forvejen.

Rugbrøds croutoner er en virkelig lækker og sprød topping til den bløde suppe. Hvis du pensler lidt olie på rugbrødet og drysser det med flagesalt inden det kommes i ovnen får du de skønneste, sprøde croutoner, der passer perfekt på en suppe med kartofler og porrer.

Den klassiske bacon crunch er selvfølgelig heller ikke at kimse af. Her kan du med stor fordel vælge bacontern frem for bacon i skiver. Det er både letter og hurtigere at stege og så kommer det i mundrette stykker.

Prøv dig frem og find dit yndlingstopping til en lækker portion kartoffel/porre suppe. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *