Overvind din tandlægeskræk

tandlægeskræk

Rigtig mange danskere lider af tandlægeskræk. Det resulterer i enormt stort ubehag ved blot at få foretaget helt almindelige undersøgelser hos tandlægen. I særligt slemme tilfælde kan det føre til, at man helt udebliver fra tandlægebesøg i lang tid af gangen – til tider i flere år. Både af denne grund og på grund af det ubehag, tandlægeskræk er forbundet med, er det et enormt stort ønske for mange med tandlægeskræk at komme frygten til livs.

Tandlægeskræk er som udgangspunkt ikke en frygt for tandlægen i sig selv, men derimod for de instrumenter, der ofte indgår i almindelige undersøgelser hos tandlægen. Alligevel kan tandlægen spille en stor rolle i forhold til, hvor tryg man føler sig ved et tandlægebesøg og dermed også i forhold til at overvinde sin tandlægeskræk.

En kompleks frygt

At have tandlægeskræk kan indebære mange ting. Ofte vil hele processen være svær. Både det at ringe op og bestille en tid, at møde op på klinikken og særligt undersøgelsen i sig selv kan være forbundet med angst. Mange med tandlægeskræk oplever desuden en flovhed og skam over, at der ofte grundet frygten går længe mellem tandlægebesøgende. Derfor har mange med tandlægeskræk også en opfattelse af, at deres tænder er i væsentligt dårligere stand, end hvad der i realiteten er tilfældet, hvilket i sig selv kan øge skrækken for at besøge tandlægen og blive undersøgt endnu mere.

Det kan derfor være en større byrde end som så at lide af skræk for at gå til tandlægen, men der findes heldigvis gode muligheder for at overkomme frygten og få et almindeligt og problemfrit forhold til det at blive undersøgt hos tandlægen. Et vigtigt led i processen er at vælge en tandlæge, du kan komme til at føle dig tryg ved.

Vælg den rigtige tandlæge

Der findes tandlæger, som tilbyder særlige behandlinger, der er særligt tilpasset folk, som lider af tandlægeskræk. Et rigtig godt eksempel er Tandlægerne på Østerbro, som generelt yder et rigtig højt serviceniveau, men som er trænede i at tage særligt hensyn til folk med tandlægefrygt.

Når du ringer og bestiller tid til undersøgelse hos Tandlægerne på Østerbro skal du blot oplyse, at du lider af patientskræk. Når du møder op på klinikken vil der herefter blive taget særlig godt hånd om dig med særligt hensyn til din tandlægeskræk helt fra start til slut.

Klinikken lover, at de med deres særlige behandling kan få din tandlægeskræk til at forsvinde efter blot et enkelt eller meget få besøg. Det hele handler om at opbygge en erfaring med, at det kan være en god oplevelse at gå til tandlægen, og at der ikke er nogen fare af nogen art forbundet med det. Behandlingen vil være smertefri, og du vil undervejs blive informeret om alt, hvad der foregår, hvis du ønsker det, så du kan være forberedt og følge med i behandlingens forløb. Det kan øge trygheden væsentligt hele tiden at være bevidst om, præcis hvad der foregår, og hvad formålet med det er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *