Syddjurs Kommune satser på børnefamilierne

Det har de sidste par år været rigtig populært at flytte på landet igen. Nordvestjylland og andre dele af det jyske fastland har oplevet stor befolkningstilvækst. På sin vis er skildringen mellem storby-Danmark og udkantsdanmark måske ved at være en overstået epoke i den offentlige debat. For der er gang i hjulene hos de føromtalte udkantskommuner. Faktisk er der både plads til erhvervsliv og børnefamilier som har taget imod de gode økonomiske råd og er flyttet til kommuner uden store byer. 

En af de kommuner, som satser hårdt på børnefamilierne i disse år er Syddjurs Kommune. Der er nemlig rigtig mange muligheder for børnefamilier på Syddjurs. Oplev den skønne natur tæt ved havet, se de mange kultur-attraktioner eller smag på Djursland.

Værd at vide om Syddjurs Kommune

Som en del af Region Midtjylland er Syddjurs Kommune som navnet dækkende over den sydligste del af Djursland. Der er i alt 42.768 indbyggere i kommunen og den største by er Ebeltoft som ligger ved Djurslands kyst. Kommunen grænser op til Norddjurs Kommune mod nord, Randers og Favrskov Kommune mod vest og Aarhus Kommune mod syd. 

Der er altså derfor kort distance til nogle af Danmarks største byer, Aarhus og Randers. Det tager for det meste ikke mere end en halv time at køre til enten Randers eller Aarhus, og dermed har man altså adgang til et kæmpe stort udbud af jobs. En anden fordel ved at bo på Syddjurs, er de gennemsnitlig lavere huspriser og huslejeniveauet. Der er altså penge at spare ved at flytte ud fra de store byer. 

Unikke og familievenlige Restauranter på Djursland

Djursland er en unik perle når det kommer til restauranter og spisesteder. Smagsoplevelserne er i særklasse og udvalgt af råvare fra naturens eget spisekammer. Faktisk bruger rigtig mange af restauranterne i område råvarer, der er produceret af landmænd og andre ildsjæle i området. Derfor kan man sagtens nyde en fantastisk madoplevelse i selskab med hele familien på Djursland. 

Man kan blandt finde restauranten “Moment”, som er et vegetarisk køkken med et helt særlig fokus på økologi og vilde råvarer fra naturen på Djursland. Skal der være kød på tallerkenen, så kan “Molskroen” være leveringsdygtig. Her serveres der dansk gastronomi af absolut topklasse og med respekt for stedet og dets klassiske madtraditioner.  Man kan også hoppe en tur på restauranten “LøCroQ” eller madhuset “Smag”, hvor vilde råvarer, biodynamik og økologi er alfa omega.

Oplevelser for hele familien

Syddjurs er også garant for en lang række oplevelser for mennesker i alle aldre. Hvis man er til forlystelsesparker er Djurs Sommerland helt sikkert en fantastisk oplevelse for hele familien. Parken trækker hundredtusindvis af mennesker hvert eneste år og er en sikker vinder for alle der kan lide fart og forlystelser. 

Er man mere til dyreriget kan man også finde oplevelser på Syddjurs. Skandinavisk Dyrepark er nemlig også at finde på halvøen. Generelt er der rigtig mange naturoplevelser at få på Syddjurs. Hele regionen er kendt for sine naturskønne oplevelser og har både hav, skov, strande, søer og åer at byde på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *