Træf den rette beslutning før du opretter virksomhed

hviid advokater

Vi gør det let for dig at træffe de beslutninger, der giver mest mening for dig og dit driftsselskab. Men inden du overhovedet opretter en virksomhed, har du så overføjet at stifte et holdingselskab først?

For førstegangsstiftere lyder ordet måske fremmed, men det kan give dig en stor økonomisk gevinst at oprette et inden du giver dig i kast med at stifte et driftsselskab, altså enten et anpartsselskab (ApS), et iværksætterselskab (IvS) eller et aktieselskab. Et holdingselskab er teknisk set et ”moderselskab”, i og med at selskabets eneste formål er at eje aktier eller dele af andre selskaber, men holdingselskabet er oftest ikke i aktiv drift. Dette kan dog lade sig gøre under særlige omstændigheder, men det er oftest ikke tilfældet. Hele pointen med at have et holdingselskab er netop at have et moderselskab, der ejer et eller flere datterselskaber. Når datterselskabet har tjent et eventuet overskud, og man ønsker at hæve det ud til sig selv, skal man betale skat. Der er bestemte regler for, hvor meget skal der skal betales af de første kr. 50.000 af overskuddet og hvor meget, der skal betales efterfølgende. Men det skal du slet ikke bekymre dig om, hvis du har et holdingselskab. For på den måde kan du hæve det ønskede beløb ud i holdingselskabet og derefter ud til dig selv, helt skattefrit og helt efter lovens regler.

Det er blot en af de mange goder ved at lade sit driftsselskab være under et holdingselskab, og selvfølgelig; selv eje holdingselskabet. Men I kan også være flere ejere om holdingselskabet, og du kan også sælge driftsselskaber fra holdingselskabet. Det gælder også blot aktier eller anparte i driftsselskabet under holdingselskabet. Dette kan sælges skattefrit fra, uanset om holdingselskabet er kategoriseret som et ApS selskab, et IvS selskab eller aktieselskab. Det betyder altså, at du kan sælge dele eller det hele af din virksomheder helt skattefrit, og det er således holdingselskabet, der får købesummen og hverken skal betale selskabsskat eller aktieskat. Det er altså en favorabel løsning for dig at oprette et holdingselskab, hvis du allerede nu har planer om senere at sælge dit driftsselskab videre.

Klik her og få hjælp til oprettelse af holdingselskab.

Det lyder tilsyneladende til, at der kun findes fordele og økonomiske gode muligheder ved at oprette et holdingselskab, men der findes desværre også ulemper. Det kan dog være, at lige netop din situation har klart flere fordele ved at oprette et holdingselskab end at vente eller helt lade være. Det er derfor, at det er vigtigt at rådføre sig med en juridisk specialist, som lynhurtigt kan klarlægge situationen, og gennem grundig forberedelse og analyse give dig det bedste bud på hvordan du skal håndtere situationen. Du vil altså få et overblik over fordele og ulemper, et regnskab, der viser muligheder og som er let at forstå, samt individuel rådgivning. Det kan senere vise sig at være den største investering du gør dig, for lige så snart fundamentet er lagt i dit driftsselskabs fremtid, enten bestående af et holdingselskab i ryggen eller på egne ben, så er et nyt kapital begyndt, og jo mere forberedt du er på udfordringer og mere bevidst du er om muligheder og risici, desto flere resultater når du. Vi har til opgave at sørge for, at du kommer sikkert og bedst fra A til B, og vi tilbyder rådgivere i form af talentfulde advokater og juridiske konsulenter, som alle har været adskillige år i branchen og kender selskabsdrift ud og ind. Vi sørger også for at holde dig opdateret med eventuelle ændringer i selskabsloven, og vi er altid klar til at give svar på dine spørgsmål. Du kan ringe til os eller skrive til os for at booke et møde, hvor vi kan diskutere situationen nærmere. Mødet er helt uforpligtende, men til for at give dig en smag om hvad vi kan og vil. Derefter kan du altid bestille en juridisk rådgiver, der guider dig og dit selskab på rette vej lige fra start.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *